Backup og krisegjenoppretting

computer-2894340_1920

Data vi produserer og prosesserer er livsblodet i en moderne bedrift. Derfor er det helt kritisk at du tar godt vare på den digitale informasjonen din. Data kan være alt fra lister over kunder, leverandører, priser og varer til bilder, videoer, dokumenter og regnskap. Datainformasjon i PC-er, servere og mobiltelefoner lagres på snurrende magnetiske plater, eller som elektrisk ladning i celler i flashlagring. Ingen av disse er perfekte mot feil, men det går an å sikre seg ved å lage kopier.

I WeByte forstår vi hvor viktig det er med gode og pålitelige sikkerhetskopier. Vi kan sy sammen en plan for sikkerhetskopiering, gjenoppretting og mer til.

Har du kontroll på bedriftens sikkerhetskopier dersom uhellet skulle være ute?

- Backup er litt som en forsikring.

Vi tegner forsikringer for personer og gjenstander som er viktig for oss. Med forsikring får en som regel utbetalt en sum. Med backup er det mulig å hente tilbake presentasjonen, regnearket eller annen digital data slik den var når relevant data ble sikkerhetskopiert. Tenk forsikring for dine data før uhellet er ute.

Stjålet data krever som regel andre løsninger enn bare sikkerhetskopier for å sikre at data ikke kommer på avveie, men dersom en skulle bli utsatt for for eksempel kryptovirus kan backup spare deg titusenvis av kroner i nedetid, gjenopprettingsarbeid og/eller løsepenger ved å være føre var og ha god kontroll på dine data og sikkerheten rundt dem.

cyber-security-1923446_1920

- Hva bør en ta backup av?

man-159771
Du bør ta backup av all data som er viktig for deg og bedriften din. Du bør også forsikre deg om at de som leverer deg skytjenester tar forsvarlig backup, og at du vet hvem som er ansvarlig for at dataene dine er trygge. Er du for eksempel en bedrift med Microsoft 365 (Office 365), så er det du som kunde som er ansvarlig for dine data og å holde med sikkerhetskopier. Du er også ansvarlig for å sikre dine regnskapsdata minst 5 år tilbake. Dette gjelder også om du plasserer regnskapsprogrammet hos en skyleverandør.
 
Leier du server eller andre tjenester hos en skytjenesteleverandør bør avtalen din inneholde informasjon om hvordan dine data blir sikkerhetskopiert. Hvis avtalen ikke inneholder slik informasjon kan det være du ikke har backup.

- Løsninger fra WeByte:

WeByte leverer backup og krisegjenoppretting (disaster recovery) som tjeneste og produkt. Som en slik tjeneste kan vi sikkerhetskopiere datainformasjon fra din bedrifts PC-er, servere, og mer. Vi kan ta sikkerhetskopi av Microsoft 365 (Office 365) som inkluderer blant annet Teams, Sharepoint, Exchange Online og OneDrive.

Dersom dere ikke ønsker å bruke fleksibiliteten Webyte Cloud tilbyr kan vi levere maskinvare og lisenser (kjøp eller leie) for å gjøre jobben utenfor skyløsningene vi tilbyr. Sammen med dere kartlegger vi behovet og finner en løsning som passer. Til slike løsninger er det vanlig å levere jevnlig vedlikehold og oppfølging for å sikre at løsningen fungerer som den skal over tid.

– Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende samtale. Sammen finner vi en løsning som passer deres behov.